Nsios referenca

NSIOS.si

NSIOS - Nacionalni svet invalidskih organizacij Slovenije je izjemno pomembna nevladna organizacija v Republiki Sloveniji, ki skuša povezati vse državne institucije, organizacije, skupine, društva in iniciative invalidov Slovenije. Že od same ustanovitve, organizacija NSIOS skrbi, podpira in zastopa interese slovenskih invalidov, ki so prepogosto postavljeni na rob družbene agende. Ob ustvarjanju spletne strani smo se zavedali pomembnosti uporabniške izkušnje in zato postavili spletno stran, ki je izjemno dostopna ter prilagojena vsem morebitnim uporabnikom NSIOS spletne strani. Glede na mednarodne standarde WCAG 2.1 spletna stran dosega nivo AA+!

Izboljšave spletne strani po prenovi

"WCAG 2.1 ocena dostopnosti

56 %

Bolj dostopno

67 %

Novih uporabnikov

Referenca
Logo
Prenova
Novice

Spletno stran smo oblikovali na način, da je vsem uporabnikom, ne glede na stopnjo telesne okvare ali disfunkcije, dostopna, modernega izgleda in enostavna za uporabo. Skladno z zavedanjem o težavnosti uporabe digitalnih orodji za ciljno skupino, smo v ekipi WPM prilagodili način premikanja po spletnem prostoru, in sicer z uporabo tipke TAB za premik naprej in tipk SHIFT + TAB za premik nazaj

Od drugih ponudnikov se skušamo razlikovati v stopnji inovativnosti kar smo dokazali tudi na tem projektu. Uporabnikom smo želeli omogočiti dostop do vseh ponujenih vsebin, zato smo točke, na katere so vezani premiki po spletnem prostoru, postavili strateško in v skladu z željami naročnika.

Blog

Urejanje spletnih strani in kakršnokoli poseganje v postavitev mora biti v skladu s pravili o dostopnosti spletnih strani, kar smo pri tem projektu dosledno upoštevali in uspeli postaviti poseben način odpiranja zavihkov.

Obiskovalcem na ta način omogočamo elegantno in hitro brskanje po spletnih vsebinah.

Blog

Vsebina na spletnih straneh mora biti berljiva, zato smo uporabili tipografijo, ki temu ustreza.

Osredotočili smo se na uporabo pisave, ki omogoča krajši čas branja in razumevanja napisanih besed ter v ta namen povečali tudi medvrstične razmike.

Vzdrževanje

Prenovo spletne strani Nacionalnega sveta invalidskih organizacij Slovenije štejemo kot velik uspeh in doprinos k podjetju WPM.

Z naročnikom še vedno z veseljem sodelujemo in se trudimo, da je njihova nova spletna stran redno vzdrževana.

Produktno stran, ki ponuja več različnih izdelkov (blazina, obroč in ostali pripomočki), smo oblikovno poenotili. Ker se spletne strani uporabljajo kot pristajalne strani za oglaševalske akcije moramo na njih predstaviti vsebino o tehnologiji, ki na trgu še ni znana.

Na vsaki produktni strani predstavimo izdelek, kjer izpostavljamo vsebino embalaže, opravljene raziskave, podana mnenja uporabnikov in navodila o uporabi izdelka.

Z izdelavo spletne trgovine smo uporabniku omogočili hiter in preprost nakupni proces. Spletna trgovina podpira načine plačila, ki se uporabljajo in so razvite na ciljnem trgu (USA), vključno z Google in Apple Pay. Ponujamo tudi možnost obročnega plačila preko Split-itta.

Nakupni proces je v obliki fokusiranega nakupnega procesa, ki povečuje konverzijo spletnih naročil.

Spletno stran in spletno trgovino dopolnjuje tudi blog. Blog je poučen in uporabnika informira o različnih možnosti uporabe izdelka.

Organski obisk spletne strani se je zaradi količine blogov povečal za 15 %, hkrati v podjetju WPM skrbimo za oblikovni stil vsakega posameznega bloga.

Začeli smo sodelovati v začetku leta 2021. Pred tem je bila njihova stran neurejena, počasna in nekonsistentna. Tekom našega sodelovanja smo spletno stran optimizirali, izboljšali nakupovalni proces in se trudili, da izkušnjo naredimo uporabniku bolj prijazno. Vse to pa seveda velja tudi za mobilno uporabo spletne strani. Spodaj si oglejte spletno stran pred našo intervencijo in po njej.

Spletno stran smo optimizirali, izboljšali nakupovalni proces in jo poenotili.

Trudimo se, da naredimo končnemu uporabniku spletno stran čim bolj prijazno. Ponosni smo, da naše sodelovanje na dnevni bazi še vedno traja, ker skrbimo za redno vzdrževanje, spremembe vsebin spletne strani in spletne trgovine.

Primerjava

Prej / Potem

Galerija

Galerija slik

Prenova spletne strani
Pokličite nas
Free call
Pišite nam